понеділок, 12 жовтня 2009 08:45

Цього року Крим відвідало на 13% менше туристів, ніж у минулого року

Цього року Крим відвідало на 13% менше туристів, ніж у минулого року
Станом на 9 жовтня Крим відвідали 4,79 млн людей. Про це повідомили в Міністерстві культури і туризму Автономної республіки Крим. Це на 13% менше, ніж в аналогічний період минулого року, при цьому в 2008 році падіння було незначним - всього 1,5%. Ще більше знизився обсяг організованого туризму - в здравницях відпочили 922,8 тис. людей (-17,6%).

Зниження туристичного потоку до Криму виявилося менш значним, ніж в середньому по ринку. Загальне падіння в сегменті внутрішнього туризму склало 30-40%, говорить президент Асоціації лідерів турбізнесу України Тарас Демура.

У Міністерстві повідомили, що в поточному році до Криму приїхало більше російських туристів, ніж у минулому. "З розмов з туроператорами та інформації баз розміщення ми знаємо, що росіян стало більше", - повідомила перший заступник міністра Марина Слесарьова. За її словами, це викликано зростанням цін на краснодарських курортах. Крім того, в нинішньому році кримські туроператори активніше рекламувалися в Росії.

Кримські готелі виставили дуже високі ціни, пояснює глава Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха. За його словами, оператори рекомендували здравницям знизити вартість розміщення на 15-20%, проте вони цього не зробили: "Деякі залишили ціни на рівні минулого року, а частина - прив"язали до курсу долара". В результаті завантаження готелів знизилося з 80-90% в колишні роки до 70-75%, відзначає Голубаха, пише "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Цього року Крим відвідало на 13% менше туристів, ніж у минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути