четвер, 25 квітня 2024 17:23

Держава регулюватиме роботу соцмереж: Юрчишин розповів, як саме

Держава регулюватиме роботу соцмереж: Юрчишин розповів, як саме
Ярослав Юрчишин вважає, що у питанні регулювання роботи соцмереж, потрібно орієнтуватися на практики ЄС. ФОТО: зі сторінки нардепа у Facebook

Досягти консенсусу у питанні роботи Telegram можна тоді, коли в цій темі немає прихованих інтересів.

Але ми досі не розуміємо систему власності деяких соцмереж і не знаємо, чи є втручання у роботу Telegram, як свого часу ФСБ Росії контролювало мережі "ВКонтакте" і "Однокласники", заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

"СБУ і ГУР кажуть, що ймовірно так (є втручання з боку силовиків РФ. - Gazeta.ua). Треба розуміти, із ким говоримо по ту сторону", - сказав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від тих, хто вкинув "дезу" про Залужного треба просто відписатись - Юрчишин

Він підкреслив, що у питанні регулювання робіт соцмереж - Україна буде відштовхуватися від практик, які діють в Європейському Союзі.

"Перш за все необхідно зрозуміти, хто саме стоїть за мережею, тобто - зробити прозорою систему власності. Далі варто знайти механізми усунення контенту, що порушують законодавство України - заклики до тероризму, дитяча порнографія тощо. Наша задача - знайти будь-які дієві механізми. Частина з них можуть бути в межах законодавства або посилення відповідальності за поширення дезінформації під час воєнного стану. Така робота ведеться зі спецслужбами, правоохоронними службами й медіа експертами, щоб забезпечити баланс і не обмежити свободу слова", - підкреслив нардеп.

Адміністрація Telegram готова блокувати канали, які пропагують війну та несуть неправдиву інформацію.

Ці телеграм-канали допомагатиме виявляти Міністерство цифрової трансформації, яке організувало цю роботу і вестиме постійно, заявив виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Зараз ви читаєте новину «Держава регулюватиме роботу соцмереж: Юрчишин розповів, як саме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути