пʼятниця, 26 лютого 2010 15:29

"Засновники Києва" валяються, як металобрухт на комбінаті "Художник" (ФОТО)

Мідні скульптури засновників Києва Щека і Хорива звалено, наче купу металобрухту, в подвір"ї київського творчо-виробничого комбінату "Художник". Підприємство підпорядковане Національній спілці художників України і розташоване нa вул. Васильківська, 32.

Міська влада з незрозумілих причин проводить реконструкцію пам"ятника в режимі таємності. Пресу на територію комбінату "Художник" не пускають. Керівництво підприємства відмовляється від контактів з журналістами.

"Директор в довгостроковому відряджені, головний інженер у відпустці. Без дозволу керівництва вхід до нас заборонено", - повідомила репортеру Gazeta.ua на прохідній комбінату секретарка, що назвалась Ніною Станіславівною. Своє прізвище ця посадова особа назвати відмовилась.

Охоронець на в"їзних воротах підприємства запевнив, що рештки скульптур до них не привозили. Однак його інформація виявилась хибною. Працівники приватних структур, що орендують приміщення в адміністративній будівлі комбінату, передали нашому виданню фотографії подвір"я підприємства. На них чітко видно поламані фігури Щека і Хорива, привезені з Старонаводницького парку столиці.

Обидва брати лежать в сніговому заметі в кутку двору. В одного відламана права нога. Другого привезли з чималим шматком човна на чоботях. Металева арматура, якою скульптури були прикріплені до човна, проіржавілі наскрізь.

Фото: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Засновники Києва" валяються, як металобрухт на комбінаті "Художник" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути