середа, 05 жовтня 2011 21:26

Фото з ??моргу: "одеський" кілер помер від "контрольного пострілу" впритул?

Кореспонденту "Свободной Одессы" вдалося дістати фото трупа Аслана Дикаєва, зроблене в морзі.

"По цій фотографії ми можемо чітко визначити, як саме був розстріляний чеченський кілер, внаслідок яких поранень він помер", - пише автор статті.

На тілі чітко видно: поранення правого передпліччя, отримане мабуть ще в приміщенні готелю, тому що рана грубо і на швидку руку перев'язана шматком простирадла; різані рани на тілі і лівій руці, мабуть від скла, отримані ним в результаті спроби вискочити через вікно; одиничний вхідний кульовий отвір на лівій стороні грудей в області серця, дуже нагадує "контрольний постріл", зроблений силовиками.

ВІДЕО: В Мережу потрапило відео, як убивали кілера Дикаєва

"На жаль, поки ми не володіємо фотографією убитого в положенні зі спини. Характер поранень, отриманих Дикаєвим і видимих ??на даному фотознімку, не дозволяє вважати жодне з них смертельним, за винятком можливого "контрольного пострілу", зробленого впритул", - говориться в матеріалі.

За словами автора, якщо зіставити розповідь очевидця, відеозапис, на якому Дикаєв лежить обличчям вниз, махає рукою і стогне, а по ньому стріляють силовики, то "можна і зовсім говорити про відсутність бажання правоохоронців затримати втікача живим - інакше, як навмисний розстріл, постріли по лежачому пораненому передбачуваному злочинцю назвати не можна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зраду чоловіку можна пробачити один раз

"У зв'язку з цими обставинами виникає ряд питань до керівників силових структур України. З якою метою вбивали злочинця, який був готовий здатися - можливо міліцейське керівництво просто не хотіло, щоб підозрюваний був узятий живцем і розповів слідству все, що знав? Можливо, міліції було вигідніше мати мертвого Дикаєва - наприклад, щоб надалі списати на нього наявні "висяки"?

А може, Дикаєв та співтовариші зовсім не були ніякими кілерами, як це намагаються представити нам міліцейські чини, а чеченськими бойовиками, які відсиджувалися в Україні після участі в бойових діях на території Російської Федерації? Можливо, українські спецслужби виконували "прохання" своїх російських колег знищити групу бойовиків і тепер нам варто чекати від чеченських терористів у відповідь "сюрпризів" в Одесі?", - задається питаннями автор статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов про штурм в Одесі: Підрозділи виявилися не готові зовсім

"Як би там не було, а розстріл готового до здачі підозрюваного - грубе порушення закону. Поза всяким сумнівом, взяти живими Дикаєва і його спільники було б багато корисніше для українських органів правосуддя, якщо б вони збиралися вершити правосуддя, а не розправу", - підсумував він.

Нагадаємо, студент, який проживає в розташованому в безпосередній близькості до місця подій гуртожитку, своїми очима бачив, як Дикаєв просив не стріляти в нього, але снайпери були безжальні.

Зараз ви читаєте новину «Фото з ??моргу: "одеський" кілер помер від "контрольного пострілу" впритул?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути