четвер, 06 жовтня 2011 13:42

Активісти під МВС пропонували поставити Ахметова на місце Могильова

Активісти під МВС пропонували поставити Ахметова на місце Могильова

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ представники УНА-УНСО, Конгресу українських націоналістів та інших партій та організацій запропонували призначити на посаду міністра МВС найбагатшу людину України Ріната Ахметова.

На думку мітингувальників, такий крок здатен покращити матеріально-технічне забезпечення МВС та покращення професійний рівень міліції.

Представники УНА-УНСО, Конгресу українських націоналістів, Української народної партії, "Тризубу" та підприємницького Майдану провели під будівлею МВС акцію, в якій висловили обурення непрофесійними діями працівників МВС.

Вони вимагали відправити міністра МВС Анатолія Могильова у відставку, з утриманням його пенсії на користь родин загиблих 30 вересня міліціонерів. Також вимагали затвердити нові фахові вимоги до рівня підготовки МВС та залучити до процесу формування таких вимог представників головної команди УНСО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: Якщо в Одесу приїдуть 30 кілерів-чеченців, то вони захоплять все місто

Також вони запропонували спрямувати 50% хабарів, які отримують працівники МВС на наповнення фонду заробітної платні міліціонерів, інші 50% спрямувати на утримання спеціального виховально-виправного закладу для хабарників у погонах. Також вимагали провести серед працівників МВС роз'яснювальну роботу щодо розкриття суті конституційного права громадян не виконувати злочинні (чи ідіотські) накази.

Перед мітингувальниками виступив голова київської УНА-УНСО Ігор Мазур:

"Міліція останнім часом асоціюється не з правоохоронними органами, а з бєспрєдєлом. У Харьківській області працівники міліції торгують зброєю. В селі Семиполки люди піднялися на захист людини, яка вбила працівника міліції. Події в Одесі показали, що міліція не здатна професійно виконувати свої обов'язки, але вищі чини міліції не понесли жодних покарань. Ми знаходимося під прицілом міліції, яка не вміє воювати з бандитами, але вміє воювати з партіями та політичними організаціями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліції легше розганяти бабусь, ніж воювати з кілерами - Стретович

Також мітингувальники провели флеш-моб в якому брали участь двоє хлопців — один із них зображував міністра Могильова, інший - працівника міліції, який доповідав Могильову про події в Одесі, коли міліціонери знищували кілерів. Після цього флеш-мобу Могильов з міліцейським кашкетом прийшовся по мітингувальникам, які кидали йому в кашкет гроші. Флеш-моб мав показати, що міліція не здатна діяти професійно та має проблеми з матеріальним забезпеченням.

Свою заяву мітингувальники передали до МВС. Скандували: "Могильов звільни місце! Ахметова - в міністри" та "Могильова у відставку!".

Мітингувальники тримали плакати: "Бандити гуляють! Патріотів хапають?", "Новітня історія МВС: Кравченко в могилі! Білоконь у Москві! Луценко діло шиють! У Могильова всьо впереді".

Усього під Міністрества на акцію зібралися близько 50 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Активісти під МВС пропонували поставити Ахметова на місце Могильова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути