четвер, 01 вересня 2011 13:18

Азаров готовий видати студентам по мільйону гривень під науковий проект

Азаров готовий видати студентам по мільйону гривень під науковий проект

Уряд готовий виділяти ресурси на розвиток фундаментальної науки, на створення дослідних зразків. Про це сьогодні на лекції для студентів університету ім. Шевченка сказав прем'єр Микола Азаров:

"Але нам би хотілося, щоб наука сама задумалася чому її розробки та ідеї не знаходять реалізації на нашому ринку. Вони нам дуже потрібні зараз. Майбутнє України - у розвитку її науково-технічного потенціалу. У нас вже є розробки на дуже високому рівні".

Він каже, що у нього є відчуття, що українська наука не знайшла свого місця в трансформаціях, які відбуваються в країні.

"Є голова, в науковому плані блискуча, але немає менеджера. Тобто людини, яка б дала поштовх якийсь розробці. Навесні 2010 року я зустрічався з чемпіонами в сфері кібер-спорту. Це справжнісінькі розумники. Я запропонував їм по мільйону гривень від уряду під бізнес-проект щодо адаптації їхніх ідей. Їх було 10 чоловік. Я запропонував 10 мільйонів. Дивлюся - не загорілися. Не загорілися. А хто з вас готовий прийти в уряд і сказати: дай мільйон, а я реалізую ось-такий проект".

В аудиторії підняли руки двоє студентів.

"Приходьте, - покликав їх Азаров. - Я не жартую. Під серйозний проект ми дамо гроші".

Зараз ви читаєте новину «Азаров готовий видати студентам по мільйону гривень під науковий проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути