середа, 28 грудня 2011 12:18

"Бютівцю" мітинг у Москві нагадав українську акцію "Україна без Кучми"

"Бютівцю" мітинг у Москві нагадав українську акцію "Україна без Кучми"

Підтримати демократію в Російській Федерації важливо для українців, бо лише демократична Росія буде здатна будувати по-справжньому партнерські стосунки з Україною.

Про це в інтерв'ю Інтернет-виданню "Главком" заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак.

Коментуючи свою участь у масовому мітингу російської опозиції, який днями відбувся в Москві, парламентарій сказав: "Це була моя громадянська позиція, бо підтримати демократичну Росію з України принципово важливо, адже лише демократична Росія може будувати з Україною партнерські стосунки. А всілякі недемократичні режими сприймають Україну не як суб'єкт міжнародних відносин, а як об'єкт".

За його словами, "на проспекті Сахарова (де відбувся мітинг)" до України ставляться "інакше, ніж у Кремлі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дати Путіну жодного голосу закликали на мітингу

"Я мав на грудях жовто-синій значок, і тому всі чітко ідентифікували, що я з України. Перше питання, яке всі задавали – як на сцені, так і в натовпі на площі, – як почуває себе Юлія Тимошенко? І всі висловлювали співчуття і стурбованість станом Юлії, і взагалі всім, що відбувається в Україні", – сказав Семерак.

Порівнюючи нинішні протести в Москві з тими, які раніше відбувалися в Україні, парламентарій зазначив, що наразі вони нагадують не так Помаранчеву революцію, як "Україну без Кучми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії немає гравців, які могли би путінську систему замінити на щось ефективніше

"Народу більшає, але якщо ми згадаємо події в Україні, то Помаранчева революція теж не сталася зразу. Була акція "Україна без Кучми"... Там (у Росії) немає одного лідера. Якби російська опозиція мала сьогодні кандидата в президенти, все б виглядало по-іншому. Але в них такого немає, бо побудова політичної системи унеможливлює реєстрацію опозиційних кандидатів", – вважає "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва сидить на голках: до міста підтягнули бійців внутрішніх військ, чекають на 30-тисячний мітинг

"Процес природний, немає відчуття, що це технологія. Звичайно, не було таких відчуттів, як на Майдані, коли був дух єднання, коли ми всі один до одного дружньо ставились, по-християнськи любили один одного, ділилися всім. У Москві такого нема – вони все-таки розрізнені: стоять націоналісти, комуністи, демократи, ліберали і просто пересічні москвичі, які не підтримують ніякої конкретної політичної сили, але прийшли, бо влада їх образила. Вони вважали, що прихід на мітинг є ляпасом владі, який вони із задоволенням заліпили. Причому було дуже холодно – сім чи вісім градусів морозу, сніг, але люди відстояли три години. У такий спосіб вони дійсно хотіли показати владі, яка їх принизила, свою гордість", – підкреслив Семерак.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівцю" мітинг у Москві нагадав українську акцію "Україна без Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути