пʼятниця, 16 вересня 2011 14:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У БЮТі розповіли, коли може "померти" справа Тимошенко

У БЮТі розповіли, коли може "померти" справа Тимошенко

Хто давав доручення перевірити підписання контрактів про ціну на газ із Росією у 2009 році, питання другорядне. Так Gazeta.ua "бютівець" Андрій Сенченко прокоментував заяву президента Віктора Януковича про те, що кримінальні переслідування Юлії Тимошенко сталися внаслідок рішень, ухвалених за часів президента Віктора Ющенка.

"Янукович згадує те доручення, яке дав Ющенко РНБО (вивчити, чи були порушені національні інтереси газовими контрактами - ред.). При всій моїй неповазі до Ющенка, як до людини, яка загнала Україну у наявну ситуацію, варто визнати, що будь-який президент має давати доручення про перевірки. В цьому питанні треба дивитися глибше – чи є порушення з боку Тимошенко, чи немає. Ми стверджуємо, що ніяких порушень немає. Це доведено матеріалами справи. Добре, перевірили, хто давав доручення на перевірку. Тоді визнайте, що немає порушення, відпустіть людину і вибачтесь", - зазначив він.

Депутат наголосив, що влада сама собі створила складну ситуацію. "Зараз вони намагаються шукати вихід. Самий правильний був би – виправдати. Але вони на це не здатні. Я їм вже підказував через пресу, що досудове слідство було проведено неякісно, тому у суду є всі підстави відправити справу на додаткове розслідування, перед цим випустивши Тимошенко. В такому разі на цьому повторному досудовому етапі справа просто "помре", - зауважив Сенченко.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі розповіли, коли може "померти" справа Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути