субота, 12 грудня 2009 12:31

Ющенко думає, що Євро для України залишили Васюник та Суркіс

Ющенко думає, що Євро для України залишили Васюник та Суркіс

Я вітаю рішення Спілки європейських футбольних асоціацій, УЄФА, яким підтверджено статус Донецька, Львова, Харкова як приймаючих міст фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а Києва – як міста проведення фіналу чемпіонату. Про це йдеться в коментарі Президента України Віктора Ющенка з приводу підтвердження УЄФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Євро-2012 – це наш загальнонаціональний проект, це – наша гордість і справа нашої честі. Ідея чемпіонату оволоділа мільйонами українців, вона поза політикою, вона є загальнодержавним пріоритетом.

Сьогодні – наша спільна велика перемога, перемога всієї України. Ми гідно пройшли разом з нашими польськими та європейськими партнерами весь шлях від квітня 2007 року, коли отримали право приймати у себе Євро-2012, до сьогодні, коли було підтверджено проведення чемпіонату в Україні та Польщі.

Я хочу висловити окрему подяку Віце-прем"єр-міністрові України Івану Васюнику, керівництву Федерації футболу України на чолі з Григорієм Суркісом, усім причетним урядовцям, відповідальним посадовцям за виконану колосальну роботу, яка дозволила нам реалізувати наше прагнення провести Євро-2012.

Я вітаю мерів міст, в яких відбуватимуться матчі чемпіонату. Упевнений, що ви продовжите підготовчі роботи й зробите все, щоб достойно забезпечити проведення Євро-2012 на найвищому рівні.

Я вітаю наших польських партнерів. Солідарність і взаємна підтримка допомогли нам досягти спільної мети. Це ще один вияв українсько-польської дружби й партнерства.

Я підтверджую запрошення гостям з усієї Європи й світу прибути в Україну на Євро-2012.

Не маю жодного сумніву, що всі підготовчі роботи будуть завершені вчасно і якісно, а чемпіонат Європи стане справжнім, великим спортивним святом для нас усіх.

Між тим, віце-прем"єр-міністр Іван Васюник в коментарі заявив: "У своєму листі на моє ім"я Президент УЄФА зазначив, що сьогоднішнє рішення є визнанням напруженої та відданої роботи Української сторони впродовж останніх місяців. Тим не менш, необхідно ще багато зробити і Уряду, і містам для того, щоб гарантувати належну підготовку до Євро-2012. УЄФА продовжуватиме здійснювати моніторинг підготовки до турніру. У випадку, якщо будуть зірвані терміни підготовки об"єктів, або не дотримані стандарти, в якості останньої міри, УЄФА може відкликати у будь-якого міста право на проведення матчів Євро-2012".

За матеріалами ЗІК, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко думає, що Євро для України залишили Васюник та Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути