понеділок, 01 лютого 2010 09:05

Найбільше шансів очолити збірну мають Маркевич і Калитвинцев

Найбільше шансів очолити збірну мають Маркевич і Калитвинцев

Сьогодні, 1 лютого, виконком Федерації футболу України вибиратиме наставника збірної з чотирьох кандидатур. Після того, як головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що на вакантну після відбірного турніру ЧС-2010 посаду претендувати не хоче, а старший тренер українською молодіжки Павло Яковенко попросив Суркіса зняти свою кандидатуру і запланував на понеділок виліт до Туреччини, де знаходяться на зборах у клубах кандидати в його сьогоднішню команду, список претендентів скоротився на третину.

Найбільш реальні шанси у Мирона Маркевича, який очолює "Металіст" і який зробив цей клуб "Третьою силою" в чемпіонаті України. Президент "Металіста" Олександр Ярославський відпустити Маркевича не погоджується, але якщо виконком ФФУ підтримає цю кандидатуру, тренер харків"ян, судячи з усього, принаймні протягом року суміщатиме роботу в клубі і збірній.

Непогані шанси і в Юрія Калитвинцева, під керівництвом якого юніорська збірна України виграла ЧЄ-2009, проте його очевидний мінус - молодість і відсутність досвіду роботи на серйозному рівні. Не на користь Олега Блохіна, який пробився із збірною в чвертьфінал ЧС-2006, говорять обставини, при яких він залишив команду після відбірного турніру ЧЄ-2008, зробивши вибір на користь "Москви".

Як найменші розцінюються перспективи В"ячеслава Грозного, який разом з пропозицією ФФУ розглядає запрошення від київського "Арсеналу" і "Олімпіакоса". Для представлення своєї програми він прилетить до Києва з Афін, де вчора вів переговори з грецьким клубом.

Тим часом, інтернет-видання "Спорт" повідомляє з посиланням на джерело у ФФУ, що вибори головного тренера для національної збірної можуть бути перенесені на літо.

У березні українці зіграють товариський матч (імовірно із збірною Алжиру), і покерувати командою цілком міг би і тимчасовий тренер - наприклад, голова комітету збірних України Семен Альтман або його заступник Йожеф Сабо. А ось після того, як відгримить чемпіонат світу, і ухвалюватимуть доленосне рішення.

За матеріалами Террикон, СЭ

Зараз ви читаєте новину «Найбільше шансів очолити збірну мають Маркевич і Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути