середа, 22 липня 2009 20:33

Меркель назвала оригінальну причину фінансової кризи

Меркель назвала оригінальну причину фінансової кризи
Виступаючи перед слухачами Католицької баварської академії, канцлер Німеччини Ангела Меркель різко розкритикувала егоїстичне прагнення до збагачення. Саме безоглядна жадібність, вважає вона, стала причиною нинішньої фінансової кризи.

Меркель заявила, що прихильники соціальної ринкової економіки довгий час діяли безрозсудно. Зараз суспільству, з її точки зору, потрібні нові закони і правила, щоб вибратися з кризи. Створення таких правил і слідування їм не обіцяє бути легким, але це необхідно.

Криза, на думку Меркель, повинна використовуватися як шанс для створення "Хартії стійкого розвитку економіки" на зразок "Хартії прав людини", проголошеної ООН після Другої світової війни. І першими країнами, що підписали таку Хартію, повинні стати держави "великої двадцятки".

Потрібно сформувати "суспільство з людським обличчям, в якій економіка направлена на службу людям", сказала Ангела Меркель.

У травні вона стверджувала, що найдієвішими способами подолання економічної кризи в Німеччині повинні стати зниження податків та інвестиції в майбутнє. Підкреслювала, що зниження податків, інвестиції в майбутнє і серйозна бюджетна політика - "все це є для нас єдиним цілим". Тільки спираючись на ці три принципи, відзначила Меркель, Німеччина зуміє вибратися з найважчої кризи за останні 60 років.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Меркель назвала оригінальну причину фінансової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути