понеділок, 08 серпня 2011 17:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Януковича під розстріл" - у Києві мітингують за Тимошенко
52

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Під Печерським районним судом Києва проходить безстрокова акція протесту проти арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Мітинг зібрав близько двох тисяч учасників. Вони тримають прапори "Батьківщини", "Фронту змін", партії "Реформи і порядок", "Європейської партії" тощо.

Активісти громадянського руху "Спільна справа" збирають підписи за відставку президента та парламенту. Кажуть, що за дві години отримали більше тисячі підписів.

Вздовж вулиці Хрещатик та біля станції метро "Театральна" припарковані близько 60 автобусів з міліцією та "Беркутом". Також стоять 4 "автозаки".

"Сюди зігнали міліцію з усієї країни - тільки київської міліції тут 5 тисяч чоловік. Дякуємо їм за допомогу - з ними нас більше!", - казав у мікрофон "бютівець" Андрій Павловський.

Під Печерським судом стоять 20 наметів, в яких нардепи облаштували громадські приймальні. Вони огороджені сірим парканом з металевих листів - його встановили правоохоронці. На парканах - аркуші з роздруківками новин ЗМІ по справі Тимошенко, лозунги "Азаров, роздай лопати своїм", "Руки геть від Юлі, бо наб'єм вам гулі!", "Одягаймо вишиванки - це також форма протесту" та вірші, присвячені екс-прем'єру. Біля паркану стоять люди з транспарантами "Якщо Юлю під суд - Януковича під розстріл", "Україна! Ти чуєш страшний зуд - це по тобі Янукович і Азаров повзуть". По Хрещатику їздить "ЗИС" з транспарантом "Свободу Юле! Юля наша Жанна Дъярк. Киевляне поддержим Юлю!".

З даху Печерського суду розкидали глянцеві папірці у вигляді 200-гривневих купюр. На них напис - "Тимошенко до відповідальності!", та портрет Юлії Тимошенко замість Лесі Українки.

"На ці гроші ми їх і поховаємо!" - обурювався Володимир Куприк, один з учасників акції протесту.

Показав на активістів "Загальновоїнської спілки". Вони стояли за десять метрів від наметів з вимогами притягти Тимошенко до кримінальної відповідальності. Очолює їх екс-"регіонал" Олег Калашніков.

Зараз ви читаєте новину «"Януковича під розстріл" - у Києві мітингують за Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

536

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути