четвер, 06 жовтня 2011 15:24

Гримчак про Могильова: розуму йому не вистачає, а не фінансування

Гримчак про Могильова: розуму йому не вистачає, а не фінансування

Розуму не вистачає нинішньому керівнику міліції, а не фінансування. Так прокоментував заяву міністра МВС Анатолія Могильова народний депутат від "НС" Юрій Гримчак.

"Що ми маємо на сьогоднішній день – кримінальні авторитети, злочинні формування – вільно повернулися в Україну із приходом нової злочинної  влади. Особи, що стоять на особливому обліку в Інтерполі, знайшли прихисток на території нинішньої України. Наша країна стала непоганим прикриттям, бо свої своїх не чіпають", - додав народний депутат.

За його словами, чомусь "лише зараз, після півторарічного перебування у міністерському кріслі, Могильов згадав про "відсутність у кожного правоохоронця гранатомета і вибухівки для боротьби із терористами" після провальної спецоперації по знешкодженню двох кілерів в Одесі".

"Відсутність розуму, а не гранатометів, завадила нинішньому міністру провести таку спецоперацію", - констатував Гримчак.

"Ще у лютому нинішнього року МВС закупило пістолети "Форт-21", пістолети-кулемети "Форт-224", пістолети "Форт-224 із глушником", снайперські гвинтівки "Форт-301", ручні кулемети "Форт 401", штурмові гвинтівки "Форт-221" та гранатомети ГП-25, які призначені для боротьби з живою силою супротивника", - нагадав народний депутат.

"Якщо закупалася така грізна зброя, то куди вона пішла? На захист людей? Так, але людина одна і прізвище її відоме усім – це нинішній гарант наших прав і свобод", - зауважив політик.

Гримчак нагадав, що протягом останніх півтора роки при міністрові Могильові було також закуплено автомобілів, зокрема і представницького класу, більш ніж на 100 мільйонів гривень, 27 станцій мобільного техогляду на більш як 8,5 мільйонів гривень, на обмундирування для міліціонерів було витрачено 85 мільйонів гривень і найголовніше – закуплено 10 автозаків на 5,8 мільйонів гривень.

"Міністр з трибуни парламенту каже про недофінансування міліції, але при цьому не говорить про стягнення спецпідрозділів до Києва з усіх регіонів для розгону мирних демонстрації у День Незалежності, для розгону прихильників опозиційних політиків під Печерським судом, для охорони будівлі Верховної Ради від афганців, пенсіонерів та аграріїв", - наголошує політик.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак про Могильова: розуму йому не вистачає, а не фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути