пʼятниця, 18 грудня 2009 12:07

СБУ викрила сімох іноземних дипломатів - розвідників

СБУ викрила сімох іноземних дипломатів - розвідників

За останні півроку на території України СБУ викрила сім іноземних дипломатів-розвідників. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко сказав в інтерв"ю газеті "День".

"Україна має серйозні розробки й секрети, а відтак, зацікавленість іноземних спецслужб у вербуванні наших громадян існує. Вони працюють або намагаються працювати на нашій території досить активно, вербуючи українських громадян і полюючи на наші розробки. Тільки за останні півроку на нашій території були викриті сім іноземних дипломатів-розвідників. Зараз у нас є три кримінальні справи, по яких проходять в тому числі й громадяни України. Вони були втягнуті в незаконну діяльність, скоїли правопорушення. Ще в чотирьох випадках нам вдалося шляхом профілактики не допустити скоєння нашими громадянами правопорушень, тому вони не притягуються до кримінальної відповідальності", - розповів Наливайченко.

Він навів приклад, коли росіянин "здобував науково-технічні розробки в сфері військово-промислового комплексу для китайської спецслужби".

"Що стосується прикладів. За цей період нами було викрита діяльність одного громадянина Росії, який здобував науково-технічні розробки в сфері військово-промислового комплексу для китайської спецслужби. Взагалі-то, спецслужба ніколи не називає країну, агент якої був затриманий, оскільки це ображає цю країну, тому, на мою думку, цього достатньо. Свою роботу ми завершуємо шляхом демаршів через Міністерство закордонних справ або напряму, якщо можемо викликати представника відповідної спецслужби. Якщо є необхідність, ми висилаємо цих людей з нашої території", - розповів Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила сімох іноземних дипломатів - розвідників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути