понеділок, 08 серпня 2011 18:43

Люди будуть чергувати під СІЗО, поки не випустять Тимошенко

Люди будуть чергувати під СІЗО, поки не випустять Тимошенко

Громадська приймальня народного депутата Євгена Суслова продовжує далі стояти під Лук'янівським СІЗО.

"Приїжджав судовий виконавець в супроводі 7 чоловік. Привезли постанову окружного суду, згідно якої ми маємо прибрати наш намет від Лук'янівського СІЗО. З Печерського суду Євген Суслов відмовився приймати цю постанову, тому що, по-перше, в нас є конституційне право на мирні зібрання, а в нас саме мирна акція; по-друге, наш намет не розташований на території, на якій знаходиться СІЗО - Лук'янівське СІЗО розташоване за адресою Дегтярівська, 13, а наш намет біля 15 будинку; по-третє, рішення суду щодо заборони акцій протесту на Хрещатику і біля СІЗО було скасоване в апеляційному суді", - розказує прес-секретар "Батьківщини молодої" Андрій Любка.

Євген Суслов коментує спробу знесення чи заборони намету: "У нас тут мирна акція. Ми не йдемо на територію СІЗО. Ми не заважаємо транспорту та пішоходам. Ми тут, аби підтримати свого лідера. Я, як народний депутат, приймаю тут громадян і даю відповіді. Оскільки громадськості небайдуже і вона хоче знати, що буде з нашим лідером в найближчий час. Судова постанова щодо того, що ми маємо звільнити намети не прийнята - немає законних підстав. Більше того, в присутності міліціонерів ми знімали на камеру, що ми ставимо намети не на траві чи клумбі, а на землі. Ми пообіцяли міліціонерам, що посадимо траву та розіб'ємо клумбу, коли підемо звідси".

На питання, чому знесли намет Миколи Томенка, якщо для цього не було підстав, Євген Суслов відповів: "Намет знесли, бо ми не встигли повісити табличку "Громадська приймальня народного депутата". Ми намагались переконати працівників Беркута, які зносили намет, щоб вони дочекались приїзду Томенка. Однак вони сказали, що в них чітка вказівка й почали руйнувати намет. Потім правоохоронці заявили, що вони допомогли нам руйнувати наш же намет. Логіки ніякої".

На наметі висить транспарант "Юля, ми з тобою!". Біля намету - 3 пластикові столи та стільці. Зараз там близько 30 людей. Вони кажуть, що не підуть звідти раніше, ніж звільнять Юлію Тимошенко. Людей більшає з 6.30 до 9.00 ранку. Вони приходять підтримати Тимошенко, яку мають везти до суду. Уночі чергує 15 людей і помічник Євгена Суслова.

Біля наметів - 10 прапорів "Батьківщини молодої" та 2 прапори Коаліції учасників помаранчевої революції.

На разі люди прибирають територію, на якій встановлений намет, та готуються до чергування.

Зараз ви читаєте новину «Люди будуть чергувати під СІЗО, поки не випустять Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути