пʼятниця, 16 вересня 2011 16:04

Прикарпатські депутати попросили в "авторитарного" Януковича звільнити політв'язнів

Прикарпатські депутати попросили в "авторитарного" Януковича звільнити політв'язнів

Депутати Івано-Франківської обласної ради вимагають від Президента Віктора Януковича негайного звільнення всіх політичних в'язнів.

Вони вважають, що в державі встановлено авторитарний режим Януковича, який в незаконний спосіб змінив Конституцію України, узурпував у своїх руках всі гілки влади: законодавчу, виконавчу, судову.

На їхню думку, так звана судова реформа призвела до цинічного знущання над Конституцією України, законами, судами, суддями та підсудними.

"З метою повного усунення політичної конкуренції на чергових парламентських та президентських виборах арештована Юлія Тимошенко – лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр, екс-кандидат на пост Президента України, за яку проголосували понад 11 мільйонів виборців. Жертвами авторитарного режиму Януковича також стали колишні урядовці Юрій Луценко, Ігор Діденко, Анатолій Макаренко, активісти громадської організації "Тризуб" і Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та інші", - йдеться у зверненні облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діденку дали три роки умовно

Обранці звертають увагу, що, "ігноруючи громадську думку, одностайну позицію міжнародної спільноти, глав держав та урядів європейських країн, США та Канади, міністрів закордонних справ, нехтуючи акціями протесту громадян України, Віктор Янукович демонстративно продовжує утримувати в слідчих ізоляторах своїх політичних опонентів. Цим він дискредитує державу в очах міжнародної спільноти, шкодить її авторитетові та добрій репутації".

Депутати вважають, що такі дії Віктора Януковича призводять до посилення внутрішньополітичного протистояння, радикального загострення суспільно-політичної конфронтації, руйнують залишки громадської злагоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" прихопили собі футболки "Спасибо жителям Донбасса..."

"З ініціативи фракції "Батьківщина" коаліція демократичних сил ухвалила звернення до Президента з вимогою припинити політичні репресії і звільнити політв'язнів. Це рішення надзвичайно важливе для формування громадянської позиції. Таким чином облрада відобразила позицію більшості прикарпатців щодо неприпустимості в майбутньому подібних цинічних порушень прав і свобод людини, її права на політичну діяльність, а також права обирати і бути обраним до всіх органів влади", - прокоментував Gazeta.ua голова фракції ВО "Батьківщина" Юрій Романюк.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатські депутати попросили в "авторитарного" Януковича звільнити політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути